A luat fiinţă Asociaţia Drupal România

Asociaţia Drupal România

Comunitatea utilizatorilor, dezvoltatorilor şi pasionaţilor de Drupal din România anunţă înfiinţarea Asociaţiei Drupal România. Principalul scop al Asociaţiei este promovarea sistemului opensource Drupal ca sistem deschis pentru realizarea de situri portaluri web.

Asociaţia Drupal România este persoană juridică română cu caracter non-profit şi apolitică. Membrii fondatori ai Asociaţiei sunt: Diana Precup, Alexandru Badiu, Claudiu Cristea, Gabriel Dragomir şi Gabriel Ungureanu.

Organizaţia nou înfiinţată în România îşi propune promovarea Drupal; susţinerea Comunităţii Drupal din România prin furnizarea de suport şi documentaţie localizate în română; organizarea de evenimente (conferinţe, seminarii, întâlniri, prezentări, cursuri deschise, evenimente media). Se vor stabili contacte şi parteneriate cu companii, instituţii publice, alte ONG-uri în vederea promovării Drupal. Asociaţia Drupal România este parte şi contribuie la eforturile comunităţii globale Drupal.

Primul eveniment de marcă al Asociaţiei Drupal România este organizarea pentru prima dată în România a Drupalcamp la Timişoara în 5-6 iunie 2010. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Universitatea Politehnica din Timişoara, va reuni sute utilizatori şi dezvoltatori din România, Ungaria, Ucraina, spațiul ex-iugoslav precum şi speakeri din comunitatea globală Drupal.

Despre Drupal. Este un pachet de software liber care permite unei persoane sau unei comunităţi de utilizatori de a publica cu uşurinţă, gestiona şi organiza un conţinut bogat pe un website. Sute de mii de oameni şi organizaţii folosesc Drupal pentru website-uri diferite ca putere, incluzând aici: portaluri web comunitare, site-uri de discuţii, site-uri „corporate”, aplicaţii intranet, site-uri personale sau blog-uri, aplicaţii e-Commerce, directoare de resurse, site-uri social networking. Drupal este un software opensource distribuit sub GPL (GNU General Public License ") şi este menţinut şi dezvoltat de o comunitate de zeci de mii de utilizatori şi dezvoltatori.

Despre Asociaţia Drupal România. Este o organizaţie, persoană juridică română de drept privat, cu caracter non-profit dedicată dezvoltării proiectului opensource Drupal. Asociaţia susţine comunitatea Drupal din România cu finanţare, infrastructură, organizarea de evenimente, promovare şi distribuţia Drupal.

Despre Drupalcamp. Este un eveniment născut din dorinţa de a împărtăşi şi de a învăţa despre Drupal într-un mediu deschis. Este un eveniment intens cu discuţii, demo-uri şi cu interacţiune din partea participanţilor, care sunt actorii principali ai evenimentului. Drupalcam-urile sunt de fapt „unconferences”, adică exact opusul unei conferinţe oficiale (de exemplu OSCON, DrupalCon, LinuxCon, etc.). Participanţii propun subiecte înaintea evenimentului iar agenda este modelată în funcţie aceste propuneri. Scopul Drupalcamp este acela de a conecta comunitatea locală şi regională şi a permite schimbul de idei.