Conţinut

Drupalcamp 2012 se va desfășura la Arad

Arad

Ediția 2012 a Drupalcamp va fi organizată în Arad, în zilele de 17-18 noiembrie. Aceste este cel de-al treilea eveniment major al Asociației Drupal România de la înființarea sa, în 2010. Edițiile precedente au avut loc la Timișoara (2010) și București (2011). mai departe »

Drupalcon Londra 2011. Watch right!

Între 22 și 26 august 2011 voi participa la Drupalcon London 2011. Mă întorc la Londra după 12 ani. De data asta la (deja) celebrul eveniment bianual al unei comunități de entuziaști și profesioniști din care fac și eu parte: Comunitatea Drupal. mai departe »

Drupalcamp București 2011

Asociația Drupal România va organiza în zilele de 7 și 8 mai 2011 cel de-al doilea eveniment major: Drupalcamp Bucharest 2011. Primul Drupalcamp românesc s-a desfășurat la Timișoara în 5-6 iunie 2010.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale și se va concentra în principal pe domeniile:

  • Guvernamental (OpenSource for OpenGovernment)
  • Educație (eLearning)
  • Business/Enterprise
  • Nonguvernamental (Drupal for NGOs).

De asemenea această ediție va celebra lansarea oficială a Drupal 7, la capătul unui ciclu de dezvoltare care a durat aproape trei ani. mai departe »

Primul Drupalcamp din România are loc la Timişoara

Drupalcamp Timișoara 2010

Primul eveniment de marcă al Asociaţiei Drupal România este organizarea pentru prima dată în România a Drupalcamp la Timişoara în 5-6 iunie 2010. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Universitatea Politehnica din Timişoara, va reuni sute utilizatori şi dezvoltatori din România, Ungaria, Ucraina, spațiul ex-iugoslav precum şi speakeri din comunitatea globală Drupal.

Pe lângă Universitatea Politehnica din Timişoara suntem susținuți ca și parteneri de către: Liga Studenţilor de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare și Incubatorul de Afaceri Software. O serie de alte organizaţii şi companii şi-au anunţat deja susţinerea pentru acest eveniment. Vom reveni cu deltalii pe măsura definitivării acordurilor de colaborare.

Până la lansarea sitului evenimentului drupalcamp.ro, urmărește-ne pe Twitter la @drupalromania sau după hashtag-urile: #drupalromania, #drupalro. mai departe »

A luat fiinţă Asociaţia Drupal România

Asociaţia Drupal România

Comunitatea utilizatorilor, dezvoltatorilor şi pasionaţilor de Drupal din România anunţă înfiinţarea Asociaţiei Drupal România. Principalul scop al Asociaţiei este promovarea sistemului opensource Drupal ca sistem deschis pentru realizarea de situri portaluri web.

Asociaţia Drupal România este persoană juridică română cu caracter non-profit şi apolitică. Membrii fondatori ai Asociaţiei sunt: Diana Precup, Alexandru Badiu, Claudiu Cristea, Gabriel Dragomir şi Gabriel Ungureanu.

Organizaţia nou înfiinţată în România îşi propune promovarea Drupal; susţinerea Comunităţii Drupal din România prin furnizarea de suport şi documentaţie localizate în română; organizarea de evenimente (conferinţe, seminarii, întâlniri, prezentări, cursuri deschise, evenimente media). Se vor stabili contacte şi parteneriate cu companii, instituţii publice, alte ONG-uri în vederea promovării Drupal. Asociaţia Drupal România este parte şi contribuie la eforturile comunităţii globale Drupal. mai departe »

România la Drupalcamp Praga 2009

Drupal Romania at Drupalcamp 2009 Prague #dcz on TwitpicOpt drupaleri din România au participat la DrupalCamp Praga 2009. Alina Fleser (alinafleser), Maria Mihaela Cîmpean, Diana Precup (dianaprecup), Andreea Ungureanu, Bodor László (lacisoft), Igor Ştirbu (igor.stirbu), Gabriel Ungureanu (gabrielu) şi Claudiu Cristea (claudiu.cristea).

Despre DrupalCamp Praga 2009: mai departe »