Despre noi

Asociaţia Drupal România este o organizaţie, persoană juridică română de drept privat, cu caracter non-profit dedicată dezvoltării proiectului opensource Drupal. Asociaţia susţine comunitatea Drupal din România cu finanţare, infrastructură, organizarea de evenimente, promovare şi distribuţia Drupal.

Membrii fondatori ai Asociaţiei sunt: Diana Precup, Alexandru Badiu, Claudiu Cristea, Gabriel Dragomir şi Gabriel Ungureanu.

Organizaţia îşi propune promovarea sistemului „opensource” Drupal pentru realizarea de situri web prin:

  • Promovarea Drupal ca sistem deschis pentru realizarea de portaluri web prin evenimente, pe web sau prin mass-media.
  • Atragerea de programatori, traducători, consultanţi care să presteze servicii în mod voluntar pentru comunitatea Drupal.
  • Organizarea de evenimente Drupal: conferinţe, seminarii, întâlniri, prezentări, cursuri deschise, evenimente media, etc.
  • Să sprijine, prin voluntariat, localizarea sistemului Drupal în limba română.
  • Să furnizeze, prin voluntariat, suport şi documentaţii Drupal localizate în limba română.
  • Să sprijine realizarea unui sit destinat comunităţii Drupal din România.
  • Să stabilească contacte şi parteneriate cu companii, instituţii publice, alte ONG-uri pentru a promova Drupal şi softul „opensource”, în general.

Asociaţia Drupal România este parte şi contribuie la eforturile comunităţii globale Drupal.

Despre Drupal. Este un pachet de software liber care permite unei persoane sau unei comunităţi de utilizatori de a publica cu uşurinţă, gestiona şi organiza un conţinut bogat pe un website. Sute de mii de oameni şi organizaţii folosesc Drupal pentru website-uri diferite ca putere, incluzând aici: portaluri web comunitare, site-uri de discuţii, site-uri „corporate”, aplicaţii intranet, site-uri personale sau blog-uri, aplicaţii e-Commerce, directoare de resurse, site-uri social networking. Drupal este un software opensource distribuit sub GPL (GNU General Public License) şi este menţinut şi dezvoltat de o comunitate de zeci de mii de utilizatori şi dezvoltatori.